• Shporta e Blerjeve është bosh!

Haxhi Vehbi Dibra (1867-1937) njihet si nje prej komentuesve me te mire te Kur'anit ne gjuhen shqipe. Figura e tij poliedrike ka dy dimensions kryesore, ate te nje dijetari e ulemaje, si dhe dimensioni tjeter si figure patriotike. Ai ishte kryetari i pare i Kuvendit (Pleqesise) me 1912, si dhe kryetari i pare i Komunitetit Mysliman Shqiptar. Me 1908, mori pjese ne Kongresin e Manastirit; me 1909, mori pjese ne Kongresin e Dibres, ku u zgjodh (Ate kryetar i Kongresit. 

Ndersa me 28 nentor 1912, mori pjese ne Shpalljes se Paviu•esise si perfaqesues i Dibres. Ne vitin 1913, Qeveria e Perkohshme c Shqiperise e ngarkon Haxhi Vehbi Dibren me detyren e Myftiut te Pergjithshein te Shqiperise. Ne vitin 1916 ishte Kryetar i Gjyqit te Nalte te Sheriatit. Me 1923, Haxhi Vehbi Dibra a zgjodh Kryetar i Kongresit te Pare te Myslirnaneve Shqiptare, detyre te cilen e vazhdoi deri ne vitin 1929. Ky liber, botimi i KMSH-se, vjen  per here te pare ne kete forme, me te gjitha shkrimet e Vehbi Dibres te botuara ne revisten "Zani i Nalte" ne vitet 1923-1935, kryesisht si copeza tefsiri (komente nga Kur'ani) me titullin "c'urdhnon Kur'ani". 


Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum.

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good