• Shporta e Blerjeve është bosh!

Ne,po jetojmè nè njè kohè kur civilizimi perèndimor èshtè nè kulmin e tij,ndèrsa vendet muslimane janè nè gjendjen mè tè dobèt,tè verbèruar nga forca e perèndimit me pasurinè,mjetet dhe avantazhet shkencore dhe teknologjike.Muslimanèt,qè nuk e lexojnè historinè,mund tè mos jenè nè dijeni,se situata nuk ka qenè gjithmonè kèshtu.Disa qindra vite mè parè,situata ishte e kundèrt me tè tashmen.Kombi musliman ishte superfuqi e kohès,ndèrsa muslimanèt ishin liderè nè kulturè,duke pèrfshirè: artet,shkencèn dhe teknologjinè.Qytetet e botès islame,tè cilat e pèrfshinin Spanjèn muslimane,ishin qendra tè mèsimit qè i tèrhiqnin njerèzit nga lindja e largèt dhe e gjerè: tè krishterèt,çifutèt,evropianèt,afrikanèt dhe aziatikèt.

Muslimanèt nè atè kohè e kishin civilizimin mè tè avancuar teknologjikisht nè botè dhe veçueshméria e atij civilizimi qèndron nè faktin se pèr kundèr tè arriturave tè tyre nè aspektin material,shoqèria muslimane mbeti njè shoqèri e mèshirshme,ku tè varfèrit dhe tè dobètit e kishin kujdesin e duhur.Ky libèr èshté njè kujtim pèr muslimanèt,se ata e kanè njè tè kaluar tè lavdishme dhe se pèr shumè shekuj ata i tejkaluan kombet e tjera nè nivelin e avancimit.Ata u bènè liderè tè botès nè kohèn kur iu pèrmbajtèn Islamit.Kur muslimanèt u preokupuan pèr pèrfitime materiale dhe u dhanè pas luksit,prej aty filloi rènia e tyre.

Nèse muslimanèt i pèrmbahen Islamit dhe e marrin fenè e tyre me sinqeritetx,ata pèrsèri do tè mbèshteten nga Vullneti i Allahut dhe pèrsèri do tè kenè mundèsi ta udhèheqin botèn né té gjitha sferat e jetès.

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum.

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good