• Shporta e Blerjeve është bosh!

Arabishtja i ka dhëne Europës pambuk për veshmbathje, sheqerka për të ngrënë, kafe për të pirë, shah për të luajtur, revista për të lexuar, dyshekë për të fjetur dhe sheqer që të ëmbëltohet. Ky libër i bën të qartë lexuesit fjalët e gjuhës arabe, që janë bërë pjesë e pandarë e gjuhës angleze dhe gjuhëve të tjera europiane. Ky libër nuk është katalog fjalësh, por është një shqyrtim i gjallë, i cili është bazuar në evidencën gjuhësore, i pasuruar me citime të shumta letrare, i karakterizuar nga respekti i thellë për kulturën dhe pikëpamjet e njëri-tjetrit. Libri eksploron një bote të re informacioni magjepsës në fushën e etimologjlsë, ndryshimeve fonetike dhe zhvillimit kuptimor. Gjithashtu, një prej risive që ky libër i ofron lexuesit, është edhe fjalori terminologjik, shtjellimi i qartë i fjalëve të reja dhe biografia e reduktuar e personaliteteve musliman të librit, gjë që i shtrin horizontet e lexuesit përtej subjektit qëndror të librit.

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum.

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good